Blanc de Blancs - Sumarroca - Vino Blanco  

Blanc de Blancs

Una combinació fresca i jove

Vi jove amb raïms com macabeu, xarel•lo, parellada i muscat.
Adequat per a peixos i marisc, entrants suaus, cremes, verdures, carns blanques, peixos fumats, guisats lleugers o carns a la planxa.

Descripció

Vi elaborat amb les varietats macabeu, xarel·lo, parellada i muscat, procedents de la nostra Finca Sumarroca (Sant Sadurní d’Anoia).

L’anyada 2013 va començar amb fortes pluges a l’octubre, però durant l’hivern pràcticament no va ploure i les temperatures van ser molt suaus. Cap al final del febrer i al març les temperatures van baixar, això va fer que la brotació fos una mica més tardana. A l’abril, però, van tornar a pujar les temperatures de manera extrema, tan sols van baixar cap al final, amb les pluges, i van tornar a valors pràcticament de febrer durant el maig, amb força pluges. Les temperatures es van mantenir baixes durant el juny; fins ben entrat el juliol no vam recuperar la calor extrema amb una pluviometria seca. Durant la resta de maduració, els mesos d'agost i setembre, les temperatures van ser fresques, sobretot de nit, fet que va fer arribar la maduració amb una setmana de retard i de manera completament esglaonada.

Nota de Tast

Aroma fresca i elegant amb notes de fruita blanca, com ara pera i poma starking, combinades amb les flors blanques del taronger. En boca és fresc i afruitat, amb uns records finals molt agradables.

Característiques de la vinya

Nom de la finca: Finca Sumarroca

Superfície de la vinya: 213 ha

Composició del sòl: argila, graves i pedra calcària; pobre en matèria orgànica

Conducció: Royat doble

Altitud: 100-300 m

Exposició: sud

Ceps/hectàrea: 3 000-3 200

Producció/hectàrea: 9 769 kg

Any de plantació: 1965-2005

Elaboració i criança

Varietats: macabeu, xarel·lo, parellada, muscat

Verema: 10 de setembre per al macabeu, 26 de setembre per al xarel·lo, 19 de setembre per a la parellada i 28 d’agost per al muscat

Primera anyada d'aquest vi: 1990

Nombre d'ampolles: 600 000

Fermentació

Tancs d'acer inoxidable

Durada de la fermentació: 21 dies

Temperatura de fermentació: 14 °C

Tècnica de maceració: sense maceració

Durada de la maceració: ---

Criança

Sense criança

Dades analítiques

Alcohol: 11,05 % vol.

Sucre residual: < 0,5 g/l

Acidesa: 3,95 g/l

pH: 3,30

Informació General

Propietari: família Sumarroca

Enòleg: Òscar Llombart

Total d'hectàrees de vinya: 260

Any de fundació: 1986

Producció total de la bodega: 2 500 000 ampolles

Denominació d’origen: DO Penedès