Blanc de Blancs - Sumarroca - Vino Blanco  

Blanc de Blancs

Una combinació fresca i jove

Tradició modernitzada des dels inicis de Sumarroca. Cupatge tradicional del Penedès actualitzat des de fa 25 anys a Sumarroca, amb una petita part de muscat de gra petit, tot procedent de vinyes pròpies

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

El vi procedeix de dues de les nostres finques. Per un costat la finca Sumarroca (Sant Sadurní d’Anoia), situada a la part més al nord de la denominació d’origen. Els terrenys són pobres, calcaris i amb presència de graves. La influència del mar es veu disminuïda per l’efecte del massís del Garraf, que asseca les marinades, i la serralada prelitoral, que redueix l’excés de vent sec procedent de l’interior del país. L’altra part del cupatge procedeix de la finca Sabartés, situada al sud de la denominació i clarament influenciada pel mar, amb una climatologia més suau i vins més mediterranis.

VEREMA

L’anyada 2014 va començar amb pluges intenses al novembre, que van deixar pas a un hivern suau i molt sec. La brotada es va avançar algun dia respecte els darrers anys i al començament van caure precipitacions de 60 litres, que van provocar un bon creixement. La primavera va ser suau, sobretot de dia, i més aviat seca. Tan sols a finals de maig va ploure de manera continuada. Durant el juny les temperatures van pujar considerablement, amb unes humitats altes. La resta de l’estiu va registrar temperatures moderades de dia i mínimes normalitzades i amb algunes pluges. La verema va començar una mica més tard del que és habitual, amb una producció menor a l’anyada anterior.

NOTA DE TAST

Aroma fresca i elegant amb notes de fruita blanca com ara pera i poma Starking combinades amb les flors blanques del taronger. En boca és fresc i afruitat amb uns records finals molt agradables.

ELABORACIÓ

Recepció i premsatge separats per varietats i parcel·les, segons el que determina la maduració. Desfangament estàtic de 24 hores i fermentació controlada a 14 ºC durant 20 dies. Trasbals per sota de 1.010 de densitat per mantenir les mares fines en dipòsit durant el període de repòs previ al cupatge final.

Dades analítiques

Alcohol: 11,20% vol.

Sucre residual: <0,5 g/l

Acidesa: 3,45 g/l

pH: 3,15