Blanc de Blancs - Sumarroca - Vino Blanco  

Blanc de Blancs

Una combinació fresca i jove

Tradició modernitzada des dels inicis de Sumarroca. Cupatge tradicional del Penedès actualitzat des de fa 25 anys a Sumarroca, amb una petita part de muscat de gra petit, tot plegat procedent de vinyes pròpies.

CARACTERÍSTIQUES DE LA VINYA

El vi procedeix de dues de les nostres finques. D’una banda, hi ha la finca Sumarroca (Sant Sadurní d’Anoia) situada a la part més al nord de la denominació d’origen. Els terrenys són pobres, calcaris i amb presència de graves. La influència del mar es veu disminuïda per l’efecte del massís de Garraf, que asseca les marinades, i de la serralada prelitoral, que redueix l’excés de vent sec procedent de l’interior del país. L’altra part del cupatge procedeix de la finca Sabartés, situada al sud de la denominació i clarament influenciada pel mar, amb una climatologia més suau i vins més mediterranis.

VEREMA

L’anyada 2013 comença amb fortes pluges a l’octubre, però durant la resta de l’hivern pràcticament no plou i les temperatures són molt suaus. Cap a finals de febrer i març, les temperatures baixen i van fer que la brotació sigui una mica més tardana. A l’abril, però, tornen a pujar les temperatures de forma extrema i, tan sols a finals de mes, amb força pluges, baixen tornant a valors pràcticament de febrer durant el maig. Les temperatures es mantenen baixes durant el juny i, no és fins entrat el mes de juliol que recuperem la calor extrema amb una pluviometria seca. Durant la resta de la maduració, agost i setembre, les temperatures són fresques, sobretot durant les nits, fet que fa que la maduració arribi amb una setmana de retard i de forma completament esglaonada.

NOTA DE TAST

Aroma fresca i elegant, amb notes de fruita blanca com ara pera i poma starking combinades amb les flors blanques del taronger. En boca, és fresc i afruitat amb uns records finals molt agradables.

ELABORACIÓ

Recepció i premsat separadament per varietats i parcel·les, segons determina la maduració. Desfangament estàtic de 24 hores i fermentació controlada a 14 ºC durant 20 dies. Trasbalsament per sota de 1010 de densitat per mantenir les lies fines en dipòsit durant el període de repòs previ al cupatge final.

Dades analítiques

Alcohol: 11,05 % vol.

Sucre residual: <0,5 g/l

Acidesa: 3,95 g/l

pH: 3,30